ΔΥΠΑ Ελλαδα 2.0

ΝΕΟ Voucher Ανέργων με 80 ώρες κατάρτισης & επίδομα 400 ευρώ

 

ΝΕΟ  Προγράμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης 25.000 ανέργων σε κλάδους υψηλής ζήτησης για αποκελιστικά "πράσινες" δεξιότητες, με εκπαιδευτικό επίδομα 400 ευρώ.

ΞΕΚΙΝΑΕΙ  6/6 ΚΑΙ ΩΡΑ 14.00 Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΥΠΑ

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΥΚΛΟ ΨΗΦΙΑΚΩΝ Ή ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙΤΕ ΣΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

Το πρόγραμμα voucher επιδοτούμενης κατάρτισης απευθύνεται σε ανέργους άνω των 18 ετών. Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας έως 80 ωρών, με εκπαιδευτικό επίδομα έως 400 € που αφορά την ανάπτυξη και την αναβάθμιση «πράσινων» γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και έχει ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Η υλοποίηση των προγραμμάτων συνεχιζόμενης κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί με δια ζώσης ώρες εκπαίδευσης αλλά και εξ αποστάσεως σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης.

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

 1. Εκπαιδευτικό Επίδομα 5 ευρώ/ώρα
 2. Πιστοποίηση φυσικών προσώπων σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024 ή μέσω διεθνώς αναγνωρισμένων πιστοποιήσεων για ψηφιακές δεξιότητες.
 3. Η υλοποίηση των προγραμμάτων συνεχιζόμενης κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί με τις μεθόδους:  
  • της δια ζώσης εκπαίδευσης (μάθημα σε τάξη)
  • της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεδιασκέψεις)
  • της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (μελέτη εκπαιδευτικού υλικού)

Η δράση (το/τα πρόγραμμα/τα κατάρτισης) υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

 

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν :

 • Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ
 • Έχουν συμπληρώσει τα 18 έτη
 • Είναι απόφοιτοι τουλάχιστον της υποχρεωτικής εκπαίδευσης
 • Δεν παρακολουθούν ή δεν έχουν παρακολουθήσει άλλο πρόγραμμα κατάρτισης που υλοποιείται στο πλαίσιο της ίδιας δράσης (Δράση 16913 «SUB 2: Οριζόντια Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων για στοχευμένες πληθυσμιακές ομάδες (Horizontal upskilling/ reskilling programs to targeted populations), του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Next Generation EU
 • Να μην παρακολουθούν και να μην έχουν παρακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης στο ίδιο αντικείμενο κατά τα τελευταία δύο (2) έτη από τη δημοσίευση της πρόσκλησης
 • Να μην παρακολουθούν και να μην παρακολουθήσουν κανένα άλλο πρόγραμμα κατάρτισης που επιδοτείται με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων που συμπίπτει χρονικά, εν όλω ή εν μέρει, με το πρόγραμμα κατάρτισης για το οποίο υποβάλλει την παρούσα αίτηση

 

Οδηγίες υποβολής Αιτήσεων:

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν πρώτα την Αίτηση στη διεύθυνση, όπου εισέρχονται με τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eggraphe-sto-metroo-opheloumenon-se-programmata-sunekhizomenes-epaggelmatikes-katartises-gia-anabathmise-prasinon-dexioteton

Στη συνέχεια θα χρειαστεί να υποβάλουν στην Αίτηση τους τα κάτωθι δικαιολογητικά:

 • Απολυτήριο ή Πτυχίο
 • Ταυτότητα ή διαβατήριο
 • IBAN ελληνικής τράπεζας που να είστε πρώτο όνομα
 • ΥΔ μέσω gov.gr *

* Συγκεκριμένα για τη ΥΔ μέσω gov μπαίνετε στη σελίδα: https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/ekdose-upeuthunes-deloses και βάζοντας στο "ΠΡΟΣ" (ως αποδέκτη δηλαδή) τη ΔΥΠΑ, έπειτα στο κέιμενο δηλώνετε ότι:

α. Δεν παρακολουθώ ή/και δεν έχω παρακολουθήσει άλλο πρόγραμμα κατάρτισης που υλοποιείται στο πλαίσιο της ίδιας δράσης (Δράση 16913 «SUB 2: Οριζόντια Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων για στοχευμένες πληθυσμιακές ομάδες (Horizontal upskilling/reskilling programs to targeted populations), του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας "Ελλάδα 2.0" με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- Next Generation EU.
β. Δεν παρακολουθώ και δεν έχω παρακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης στο ίδιο αντικείμενο κατά τα τελευταία δύο(2) έτη πριν από τη δημοσίευση της παρούσας Πρόσκλησης.
γ. Δεν παρακολουθώ και δεν θα παρακολουθήσω κανένα άλλο πρόγραμμα κατάρτισης που επιδοτείται με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων που συμπίπτει χρονικά, εν όλω ή εν μέρει, με το πρόγραμμα κατάρτισης για το οποίο υποβάλλω την παρούσα αίτηση.

Στη συνέχεια επισυνάπτουν να απαραίτητα δικαιολογητικά. Όσοι πληρούν τις προυποθέσεις που αναγράφονται παραπάνω, θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων και στη συνέχεια θα μπορούν να επιλέξουν το Πρόγραμμα Κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

 

Πρόσβαση στο εκπαιδευτικό κέντρο:

Η πρόσβαση στο εκπαιδευτικό κέντρο TASEIS είναι πολύ εύκολη για όλους τους διαμένοντες στην Αττική. Οι εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας (Αιόλου 72, 7ος), πλησίον των σταθμών ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ Μοναστηράκι, Ομόνοια και Πανεπιστήμιο αλλά και κοντά σε πολλές στάσεις ΟΑΣΑ. 

Voucher type: 

Φόρμα Ενδιαφέροντος (Voucher Ανέργων)

Μας εμπιστεύτηκαν

Taseis Newsletter

Δείτε τα τελευταία νέα μας

100% spam free.

ISO 9001:2015

Η Taseis Management εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας για τις Εκπαιδευτικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες που παρέχει.

ISO 27001:2013

H Taseis Management έχει εγκαταστήσει και εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών για τις Εκπαιδευτικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες που παρέχει.

ISO 27001:2013 logo

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Taseis Management ΕΠΕ Αιόλου 72, 10559, Αθήνα
tel: 210 3310240 - 241 fax: 210 3310267
e-mail: info[at]taseism.gr

Τρόποι Πληρωμής