Στελέχωση Προσωπικού

staffing_seminar_taseis

Στελέχωση Προσωπικού: Κάντε τις σωστές κινήσεις πριν πείτε «Προσλαμβάνεστε!» 

Ένα πρακτικό σεμινάριο εκπαίδευσης και εξάσκησης πάνω στις τεχνικές στρατολόγησης ανθρώπινου δυναμικού σε όλα τα στάδια που προηγούνται της τελικής επιλογής και τοποθέτησης ενός εργαζόμενου σε μια ορισμένη θέση εργασίας. Γιατί μια λανθασμένη πρόσληψη είναι μια αποτυχημένη επένδυση της εταιρείας σε χρήμα, χρόνο και εκπαίδευση. Τα mini seminars που σας προσφέρουμε αποτελούν εφόδιο για σωστή λήψη αποφάσεων κατά την επιλογή και στελέχωση προσωπικού προκειμένου να συνεισφέρετε στην αύξηση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας της επιχείρησης.
 

Σε ποιούς τομείς θα επωφεληθείτε

 • Βελτίωση της συνολικής προσέγγισης σας πάνω σε θέματα recruiting
 • Προσέλκυση ταλέντων μέσω καινοτόμων πηγών προσέλκυσης εργαζομένων
 • Ανάπτυξη δεξιοτήτων και γνώσεων, προκειμένου να προχωράτε επιτυχημένα σε ένα πρώτο φιλτράρισμα των υποψηφίων στα στάδια μελέτης βιογραφικού και πρώτης τηλεφωνικής επικοινωνίας.
 • Εξάσκηση μέσα από case studies και roleplaying πάνω στις τεχνικές της συνέντευξης, ώστε να βελτιώσετε τις ικανότητές σας ως recruiter.
 • Κατανόηση και εξάσκηση πάνω στον αποτελεσματικό τρόπο υποβολής των κατάλληλων ερωτήσεων στον εκάστοτε υποψήφιο για να λάβετε ξεκάθαρα τις πληροφορίες που χρειάζεστε.
 • Αποφυγή των «παγίδων» κατά την διάρκεια της συνέντευξης. Εναρμόνιση με τις αρχές της μη διάκρισης στην εργασία.
   

Θεματικές ενότητες

Α. Κατανοώντας την διαδικασία   πρόσληψης βήμα - βήμα

 1. Πρόσληψη: Μεταβλητά Επίπεδα Δεξιοτήτων - Outsourcing: Ναι, όχι, πότε και γιατί; - Οι προσδοκίες του αιτούντος - Παράγοντες προς εξέταση
 2. Προετοιμασία συνέντευξης: Job description - Αιτήσεις και Βιογραφικά - Προγραμματίζοντας τον χρόνο και τον τόπο - Βασικές ερωτήσεις - Στάδια της συνέντευξης - Case study
 3. Τεχνικές συνέντευξης: Ανοιχτή συνέντευξη - Υποθετικά σενάρια - Διερευνητική Συνέντευξη - Κλειστή συνέντευξη
 4. Τύποι Συνεντεύξεων: Face-to-face, τηλεφωνική ή μέσω videoκλήσης - Από το τμήμα HR ή από άλλο Τμήμα ή ομάδα
 5. Συστατικά συνέντευξης: Μορφή - Ενεργή Ακρόαση - Γλώσσα Σώματος - Ισορροπία Πληροφοριών που ζητάω και δίνω - Αποδείξεις με έγγραφα και έλεγχος βιογραφικού

Β. Φτιάχνοντας τον δικό σας οδηγό πρόσληψης

 1. Αξιολόγηση 7 βιογραφικών
 2. 1η συνέντευξη
 3. 2η συνέντευξη
 4. 3η συνέντευξη
 5. Αξιολόγηση του βιογραφικού: Τυπικά προσόντα vs ουσιαστικά προσόντα
 6. Πόσο έτοιμος είναι ο υποψήφιος να ενταχθεί στην κουλτούρα της επιχείρησης;
 7. Ο σωστός άνθρωπος στη σωστή θέση
 8. Role playing I : Πρώτησυνέντευξη
 9. Role playing II: Δεύτερη συνέντευξη
 10. Role Playing III: Τελική Συνέντευξη

Σε ποια στελέχη απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες με μικρή έστω εμπειρία στην πρόσληψη, συμπεριλαμβανομένων νεοπροσληφθέντων επαγγελματιών HR, σε επαγγελματίες HR που στερούνται τυπικής κατάρτισης αλλά και σε ειδικευμένους σε θέματα HR που εμπλέκονται στην διαδικασία αναζήτησης προσωπικού, διεξαγωγής συνεντεύξεων, διαλογής και επιλογής των κατάλληλων ανθρώπων για την επιχείρηση ως μέρος των καθηκόντων τους. Τέλος, το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε διοικητικά στελέχη επιχειρήσεων που προΐστανται τμημάτων και ασχολούνται με τις διαδικασίες επιλογής προσωπικού.

 

Η εισηγήτριά μας

Η εισηγήτρια είναι Corporate Trainer, Personal Coach και NLP Certified practitioner και συγγραφέας παιδικών παραμυθιών. Διετέλεσε για πολλά χρόνια Αν. Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού & Διευθύντρια της Σχολής Εκπαίδευσης της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικού εμπορίου της χώρας.

 

Μεθοδολογία

Το πρόγραμμα είναι βιωματικό και συνδυάζει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση. Οι εκπαιδευόμενοι θα συμμετέχουν σε βιωματικές ασκήσεις και παιχνίδια ρόλων για την καλύτερη εμπέδωση της γνώσης. Τα παραδείγματα και τα παιχνίδια ρόλων αποτελούν μια προσομοίωση της καθημερινής ζωής, ενώ με τη βιωματική εμπειρία οξύνεται η παρατήρηση, η συνδυαστική σκέψη και προωθείται η ενεργός συμμετοχή με στόχο την εξεύρεση λύσεων στα καθημερινά πολύπλοκα προβλήματα.
 

Στοιχεία Υλοποίησης

Ημερομηνία Υλοποίησης: 21 Φεβρουαρίου 2018, 10.00 - 15.00
Διάρκεια: 6 εκπαιδευτικές ώρες 
Κόστος: 180 ευρώ / άτομο
έκπτωση: 20% σε εγγραφές 2 ατόμων, 30% σε εγγραφές 3 ατόμων και άνω. 
Τόπος: Αιόλου 72, 7ος όροφος

Παροχές

 • Βεβαίωση παρακολούθησης
 • Σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή
 • Μπλοκ σημειώσεων και στυλό
 • καφές, χυμός, light lunch
 • με δυνατότητα ένταξης στο ΛΑΕΚ.

Μας εμπιστεύτηκαν

Taseis Newsletter

Δείτε τα τελευταία νέα μας

100% spam free.

ISO 9001:2008

Η Taseis Management εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας για τις Εκπαιδευτικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες που παρέχει.

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Taseis Management ΕΠΕ

Αιόλου 72, 10559, Αθήνα

tel: 210 3310240 - 241 fax: 210 3310267

e-mail: info[at]taseism.gr