Διαχείριση Χρόνου και Άγχους στην πράξη | time & stress management

stress and time management seminar

Βιωματικό εργαστήριο: Προσεγγίζοντας ρεαλιστικά και στην πράξη την διαχείριση χρόνου και stress

 

Γιατί να συμμετέχει κανείς σε ένα εργαστήριο διαχείρισης χρόνου και stress;

Το εργαστήριο δίνει τα εργαλεία διαχείρισης χρόνου και stress, προετοιμάζει τους συμμετέχοντες, ώστε να αναγνωρίζουν όλα τα συμπτώματα της πίεσης και του stress και να αναλύουν τις αρνητικές σκέψεις, στάσεις και συναισθήματα γύρω από την δυσκολία διαχείρισης και ελέγχου μιας κατάστασης όταν ο χρόνος γίνεται αντίπαλος. Το πρόγραμμα είναι καθαρά βιωματικό και διαδραστικό. Γίνεται χρήση case studies,πρακτικών ατομικών και ομαδικών ασκήσεων, role playing καθώς και ανοιχτή συζήτηση. Με τον τρόπο αυτό, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να αποφεύγουν το «βραχυκύκλωμα» και αποκτούν δυνατότητα ορθολογικοποίησης των πραγμάτων και ψύχραιμης εξεύρεσης λύσεων οργάνωσης και προτεραιοποίησης των απαιτήσεων και των αναγκών.

Τι θα συναντήσει κανείς στο εργαστήριο;

Οι ασκήσεις εμπεριέχουν τρόπους αποφόρτισης και χαλάρωσης πάνω σε στιγμές κρίσης αλλά και σύγχρονες τεχνικές οργάνωσης του χρόνου εργασίας, προκειμένου να είναι εφαρμόσιμες σε ρεαλιστικές συνθήκες. Ταυτόχρονα, μέσα από ελεύθερη συζήτηση πάνω στα δεδομένα που προκύπτουν από ατομικά τεστ διορθώνονται τα πιο συνηθισμένα λάθη τα οποία αποβαίνουν μοιραία στην διαχείριση του εργασιακού χρόνου και στην ψυχική υγεία των εργαζομένων.

Γιατί η επιχείρηση να επενδύσει σε ένα εργαστήριο διαχείρισης χρόνου;

Μια επιχείρηση που λειτουργεί στο πλαίσιο σύγχρονων μοντέλων διοίκησης και διαχείρισης των ανθρώπινων πόρων αντιλαμβάνεται ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι «αναλώσιμοι». Η υπερφόρτωση, η πίεση αλλά και η έλλειψη του κατάλληλου γνωστικού και ψυχικού υπόβαθρου, μπορεί να αποβεί καταστροφική συνθήκη για την συνολική απόδοση του προσωπικού αλλά και για την συνεργασία μιας ολόκληρης ομάδας ή τμήματος. Το κόστος από την κακοδιαχείριση του χρόνου, την απογοήτευση και τηνεπαγγελματική εξουθένωση προλαμβάνεται μέσα από προγράμματα ομαδικής βιωματικής εκπαίδευσης και ενίσχυσης της αυτογνωσίας και της αυτοπεποίθησης των στελεχών, δίνοντας τους εμπειρίες μιας σύγχρονης προσέγγισης της εργασίας. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να χειρίζονται σωστά τα εργαλεία βελτίωσης της παραγωγικότητας και κυρίως της απόδοσής των ιδίων και της ομάδας τους.

Η εισηγήτριά μας
Η εκπαιδεύτρια είναι Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κάτοχος Msc στην Οργανωσιακή Ψυχολογία και Msc στην Κοινωνική Ψυχιατρική-Παιδοψυχιατρική και διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε θέματα διαχείρισης stress. Από το 1999 εργάζεται ως ψυχολόγος εργασίας, ως σύμβουλος πρόσληψης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και ως εκπαιδεύτρια στελεχών και εργαζομένων στον τομέα των επιχειρήσεων.

Στοιχεία Υλοποίησης
Διάρκεια: 8 εκπαιδευτικές ώρες
Χρόνος Διεξαγωγής: 9 Φεβρουαρίου 2018 (10:00 - 17:00) 
Τόπος Υλοποίησης: Αιόλου 72, Αθήνα
Κόστος: 160 ευρώ / άτομο

Παροχές
Σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή
Βεβαίωση παρακολούθησης
Μπλοκάκια και στυλό
Καφές, χυμοί και light lunch

 

Γραμματειακή υποστήριξη – ΛΑΕΚ
Για τις επιχειρήσεις όλα τα σεμινάρια επιδοτούνται από τον λογαριασμό ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ.

 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος - Κράτηση θέσης
Καλέστε στα τηλέφωνα 210 3310240-1 (9:00 – 17:00) για να σας αποστείλουμε την αίτηση συμμετοχής.

Κατηγορία σεμιναρίων: 

Μας εμπιστεύτηκαν

Taseis Newsletter

Δείτε τα τελευταία νέα μας

100% spam free.

ISO 9001:2015

Η Taseis Management εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας για τις Εκπαιδευτικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες που παρέχει.

ISO 27001:2013

H Taseis Management έχει εγκαταστήσει και εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών για τις Εκπαιδευτικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες που παρέχει.

ISO 27001:2013 logo

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Taseis Management ΕΠΕ Αιόλου 72, 10559, Αθήνα
tel: 210 3310240 - 241 fax: 210 3310267
e-mail: info[at]taseism.gr

Τρόποι Πληρωμής