ΔΥΠΑ Ελλαδα 2.0

Βιωματική εκπαίδευση

Βιωματική εκπαίδευση. 
Πού, πότε και γιατί;

Λίγα λόγια για το project των βιωματικών εργαστηρίων

Τις τελευταίες δεκαετίες αρχίζουν να εφαρμόζονται στο εξωτερικό με ιδιαίτερη επιτυχία νέες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις που στηρίζονται σε μεθόδους και τεχνικές, οι οποίες προσδίδουν ουσιαστικότερο και σε βάθος επίπεδο μάθησης και κατανόησης της προσλαμβανόμενης γνώσης. Σύγχρονες μελέτες αλλά και η καθημερινή παρατήρηση του τρόπου, που ο άνθρωπος από την γέννηση του προσλαμβάνει και κατανοεί τον κόσμο, αποδεικνύουν ότι η γνώση γίνεται αντιληπτή με την ενεργοποίηση όλο και περισσότερων νοητικών διεργασιών και αισθήσεων, που διαθέτει ο άνθρωπος. Όσο περισσότερο πλησιάζουμε σε μεθόδους που προάγουν την συμμετοχή, την αλληλεπίδραση, το βίωμα, την δοκιμή, το πείραμα και την εμπειρία ως άξονα της μαθησιακής διαδικασίας, τόσο πιο εύκολα η γνώση γίνεται κτήμα του κάθε εκπαιδευόμενου – συμμετέχοντα στην εκπαιδευτική δραστηριότητα

Είναι αποδεδειγμένο ότι ιδίως οι δεξιότητες επικοινωνίας δεν αποκτούνται μεταδιδόμενες ως πληροφορία. Για το λόγο ότι έχουν εφαρμογή σε καθημερινή βάση, η διδακτική προσέγγιση που βασίζεται στην εμπειρία είναι η μόνη αξιόπιστη μέθοδος εκπαίδευσης που δύναται να αλλάξει τις στάσεις και συμπεριφορές των ατόμων, να αναπτύξει τησυναισθηματική τους νοημοσύνη και να τους μάθει να ελίσσονται στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή μέσα από τους διαφορετικούς ρόλους που επιτελούν.

Είναι σαφές, ότι η επικοινωνία αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας καθώς κάθε ιδέα, κάθε σχεδιασμός, ακόμα και το πλέον άψογο επιχειρηματικό πλάνο μπορεί να απογειωθεί μόνο αν καταφέρουμε πυροδοτήσουμε την δύναμη της επικοινωνίας, των ανθρώπινων σχέσεων και της αμοιβαίας συνεργασίας.

Για τους παραπάνω λόγους στην Taseis Management, σχεδιάσαμε ένα διαφορετικό μοντέλο εκπαίδευσης στελεχών επιχειρήσεων που ξεφεύγει από τις τετριμμένες συνταγές και επικεντρώνεται σε μια εναλλακτική μεθοδολογία και στην εφαρμογή νέων τεχνικών, κάνοντας το μάθημα πιο ευχάριστο, συμμετοχικό και πολύ πιο αποτελεσματικό ως προς τους επιδιωκόμενους στόχους εκπαίδευσης, παρακίνησης και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να γίνουν ενεργά μέρη της διαδικασίας, να βελτιώσουν ουσιαστικά τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και να αναπτύξουν την ενσυναίσθηση τους, πειραματιζόμενοι μέσα από case studies, role playing και δραματοποιημένες βιωματικές ασκήσεις. 

 

Κατηγορία: 

Μας εμπιστεύτηκαν

Taseis Newsletter

Δείτε τα τελευταία νέα μας

100% spam free.

ISO 9001:2015

Η Taseis Management εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας για τις Εκπαιδευτικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες που παρέχει.

ISO 27001:2013

H Taseis Management έχει εγκαταστήσει και εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών για τις Εκπαιδευτικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες που παρέχει.

ISO 27001:2013 logo

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Taseis Management ΕΠΕ Αιόλου 72, 10559, Αθήνα
tel: 210 3310240 - 241 fax: 210 3310267
e-mail: info[at]taseism.gr

Τρόποι Πληρωμής