Σεμινάρια HR | Στελέχωση Προσωπικού (Πρακτικό σεμινάριο)

staffing_seminar_taseis

 

 

Εισηγήτρια: Χάτζη Σκευοφύλακα
Ημερομηνία Υλοποίησης: 12 Μαΐου 2018, 10.00 - 15.00
Διάρκεια: 6 εκπαιδευτικές ώρες 
Τόπος Διεξαγωγής: Αιόλου 72, 7ος όροφος
Τρόπος  Παρακολούθησης: Φυσική παρουσία
Κόστος: 180 ευρώ / άτομο (Έκπτωση: 25%, στην 2η συμμετοχή, 30% στην 3η, 4η, κ.ο.κ. )
Κράτηση Θέσης: προκαταβολή 25% και αποστολή αίτησης στο edu@taseism.gr

                                                          

Στελέχωση Προσωπικού: Step by step, απο την αγγελία ως τηνπρόσληψη (πρακτικό σεμινάριο) 

Ένα πρακτικό σεμινάριο εκπαίδευσης και εξάσκησης πάνω στις τεχνικές στρατολόγησης ανθρώπινου δυναμικού σε όλα τα στάδια που προηγούνται της τελικής επιλογής και τοποθέτησης ενός εργαζόμενου σε μια ορισμένη θέση εργασίας. Γιατί μια λανθασμένη πρόσληψη είναι μια αποτυχημένη επένδυση της εταιρείας σε χρήμα, χρόνο και εκπαίδευση. Τα mini seminars που σας προσφέρουμε αποτελούν εφόδιο για σωστή λήψη αποφάσεων κατά την επιλογή και στελέχωση προσωπικού προκειμένου να συνεισφέρετε στην αύξηση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας της επιχείρησης.
 

Σε ποιούς τομείς θα επωφεληθείτε

 • Βελτίωση της συνολικής προσέγγισης σας πάνω σε θέματα recruiting
 • Προσέλκυση ταλέντων μέσω καινοτόμων πηγών προσέλκυσης εργαζομένων
 • Ανάπτυξη δεξιοτήτων και γνώσεων, προκειμένου να προχωράτε επιτυχημένα σε ένα πρώτο φιλτράρισμα των υποψηφίων στα στάδια μελέτης βιογραφικού και πρώτης τηλεφωνικής επικοινωνίας.
 • Εξάσκηση μέσα από case studies και roleplaying πάνω στις τεχνικές της συνέντευξης, ώστε να βελτιώσετε τις ικανότητές σας ως recruiter.
 • Κατανόηση και εξάσκηση πάνω στον αποτελεσματικό τρόπο υποβολής των κατάλληλων ερωτήσεων στον εκάστοτε υποψήφιο για να λάβετε ξεκάθαρα τις πληροφορίες που χρειάζεστε.
 • Αποφυγή των «παγίδων» κατά την διάρκεια της συνέντευξης. Εναρμόνιση με τις αρχές της μη διάκρισης στην εργασία.
   

Θεματικές ενότητες

 

Α. Κατανοώντας την διαδικασία πρόσληψης βήμα - βήμα

 1. Πρόσληψη: Μεταβλητά Επίπεδα Δεξιοτήτων - Outsourcing: Ναι, όχι, πότε και γιατί; - Οι προσδοκίες του αιτούντος - Παράγοντες προς εξέταση
 2. Η αξία της σωστής αγγελίας: Job description και η κατάλληλη αποτύπωση του στην αγγελία - Πώς η σωστή αγγελία έλκει τους κατάλληλους υποψηφίους - Η αγγελία και η εξοικονόμηση χρόνο.
 3. Προετοιμασία συνέντευξης: Αιτήσεις και Βιογραφικά - Προγραμματίζοντας τον χρόνο και τον τόπο - Βασικές ερωτήσεις - Στάδια της συνέντευξης - Case study
 4. Τεχνικές συνέντευξης: Ανοιχτή συνέντευξη - Διερευνητική Συνέντευξη - Κλειστή συνέντευξη, Υποθετικά σενάρια
 5. Τύποι Συνεντεύξεων: Face-to-face, τηλεφωνική ή μέσω videoκλήσης - Από το τμήμα HR ή από άλλο Τμήμα ή ομάδα
 6. Συστατικά συνέντευξης: Μορφή - Ενεργή Ακρόαση - Γλώσσα Σώματος - Ισορροπία Πληροφοριών που ζητάω και δίνω - Αποδείξεις με έγγραφα και έλεγχος βιογραφικού

 

Β. Φτιάχνοντας τον δικό σας οδηγό πρόσληψης

 1. Αγγελία
 2. Αξιολόγηση 7 βιογραφικών
 3. 1η συνέντευξη
 4. 2η συνέντευξη
 5. 3η συνέντευξη
 6. Αξιολόγηση του βιογραφικού: Τυπικά προσόντα vs ουσιαστικά προσόντα
 7. Πόσο έτοιμος είναι ο υποψήφιος να ενταχθεί στην κουλτούρα της επιχείρησης;
 8. Ο σωστός άνθρωπος στη σωστή θέση
 9. Role playing I : Πρώτησυνέντευξη
 10. Role playing II: Δεύτερη συνέντευξη
 11. Role Playing III: Τελική Συνέντευξη

 

Σε ποια στελέχη απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες με μικρή έστω εμπειρία στην πρόσληψη, συμπεριλαμβανομένων νεοπροσληφθέντων επαγγελματιών HR, σε επαγγελματίες HR που στερούνται τυπικής κατάρτισης αλλά και σε ειδικευμένους σε θέματα HR που εμπλέκονται στην διαδικασία αναζήτησης προσωπικού, διεξαγωγής συνεντεύξεων, διαλογής και επιλογής των κατάλληλων ανθρώπων για την επιχείρηση. Τέλος, το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε  μικρούς ή μεσαίους επιχειρηματίες που αξιολογούν βιογραφικά και υποψηφίους καθώς και σε διοικητικά στελέχη επιχειρήσεων που προΐστανται τμημάτων και ασχολούνται με τις διαδικασίες επιλογής προσωπικού.

 

Η εισηγήτριά μας

Η Χάτζη Σκευοφύλακα είναι corporate and personal development trainer - executive mentor και σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα αλλαγής νοοτροπίας. Επίσης, διετέλεσε  για πολλά χρόνια Διευθύντρια της Σχολής "Σπύρος Σκλαβενίτης", ενώ έχει μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων. Είναι παράλληλα συγγραφέας παιδικών παραμυθιών.

 

Μεθοδολογία

Το πρόγραμμα είναι βιωματικό και συνδυάζει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση. Οι εκπαιδευόμενοι θα συμμετέχουν σε βιωματικές ασκήσεις και παιχνίδια ρόλων για την καλύτερη εμπέδωση της γνώσης. Τα παραδείγματα και τα παιχνίδια ρόλων αποτελούν μια προσομοίωση της καθημερινής ζωής, ενώ με τη βιωματική εμπειρία οξύνεται η παρατήρηση, η συνδυαστική σκέψη και προωθείται η ενεργός συμμετοχή με στόχο την εξεύρεση λύσεων στα καθημερινά πολύπλοκα προβλήματα.

Παροχές

 • Βεβαίωση παρακολούθησης
 • Σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή
 • Μπλοκ σημειώσεων και στυλό
 • καφές, χυμός, light lunch
Κατηγορία: 

Μας εμπιστεύτηκαν

Taseis Newsletter

Δείτε τα τελευταία νέα μας

100% spam free.

ISO 9001:2015

Η Taseis Management εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας για τις Εκπαιδευτικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες που παρέχει.

ISO 27001:2013

H Taseis Management έχει εγκαταστήσει και εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών για τις Εκπαιδευτικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες που παρέχει.

ISO 27001:2013 logo

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Taseis Management ΕΠΕ Αιόλου 72, 10559, Αθήνα
tel: 210 3310240 - 241 fax: 210 3310267
e-mail: info[at]taseism.gr

Τρόποι Πληρωμής