ΔΥΠΑ Ελλαδα 2.0

Αυτοπεποίθηση & Διαχείριση του stress

stress management seminar

Αυτοπεποίθηση & Διαχείριση του stress

Σκοπός του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να μάθουν τις τεχνικές και τα μέσα διαχείρισης της καθημερινότητας και ειδικότερα, των προβλημάτων που δημιουργούνται σε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο λόγω της πίεσης και του stress, να αποκτήσουν τις κατάλληλες γνώσεις και να γνωρίσουν τον εαυτό τους, ώστε να εξασκηθούν στην αναγνώριση των συμπτωμάτων του stress ή ακόμα και της εργασιακής εξουθένωσης (burn out), ώστε να προλαμβάνουν και να το αντιμετωπίζουν στην ρίζα του.

Η υπερφόρτωση, η πίεση αλλά και η έλλειψη του κατάλληλου γνωστικού και ψυχικού υπόβαθρου, μπορεί να αποβεί καταστροφική συνθήκη για την συνολική απόδοση των στελεχών, ακόμη και για την συνεργασία της ομάδας. Το κόστος από την κακοδιαχείριση του χρόνου που μπορεί να προκαλέσει το άγχος, την απογοήτευση και την επαγγελματική εξουθένωση προλαμβάνεται μέσα από προγράμματα ομαδικής βιωματικής εκπαίδευσης και ενίσχυσης της αυτογνωσίας και της αυτοπεποίθησης των στελεχών, δίνοντας εμπειρίες μιας σύγχρονης προσέγγισης της εργασίας. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να χειρίζονται σωστά τα εργαλεία βελτίωσης της απόδοσής των ιδίων και της ομάδας με την οποία συνεργάζονται.

Μαθαίνοντας πως να φροντίζει κανείς την ψυχική του υγεία και ισορροπία θα καταφέρει να μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητά του σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Ανακαλύπτοντας δεξιότητες προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται ώστε να πετυχαίνουν τους στόχους τους, να αυξάνουν την αποδοτικότητά τους και κατά συνέπεια να γίνονται πολύτιμοι για την επιχείρηση για την οποία εργάζονται. 

Γιατί να συμμετέχει κανείς σε ένα εργαστήριο διαχείρισης stress;

Το εργαστήριο δίνει τα εργαλεία διαχείρισης χρόνου και stress, προετοιμάζει τους συμμετέχοντες, ώστε να αναγνωρίζουν όλα τα συμπτώματα της πίεσης και του stress και να αναλύουν τις αρνητικές σκέψεις, στάσεις και συναισθήματα γύρω από την δυσκολία διαχείρισης και ελέγχου μιας κατάστασης όταν ο χρόνος γίνεται αντίπαλος. Το πρόγραμμα είναι καθαρά βιωματικό και διαδραστικό. Γίνεται χρήση case studies,πρακτικών ατομικών και ομαδικών ασκήσεων, role playing καθώς και ανοιχτή συζήτηση. Με τον τρόπο αυτό, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να αποφεύγουν το «βραχυκύκλωμα» και αποκτούν δυνατότητα ορθολογικοποίησης των πραγμάτων και ψύχραιμης εξεύρεσης λύσεων οργάνωσης και προτεραιοποίησης των απαιτήσεων και των αναγκών.

 

Θεματολογία

 • Γνωριμία & Επεξήγηση της δομής και του σκοπού του προγράμματος
 • H υποκειμενική αρνητική ερμηνεία ενός γεγονότος (παραδείγματα) οδηγεί στο στρες (θεωρία αλληλεπίδρασης).
 • Η αντίληψη ενός γεγονότος ως απειλητικό (μη πραγματικός κίνδυνος) έχει την ίδια επίδραση στο σώμα όπως θα έχει η αντίληψη του πραγματικού κινδύνου. Δραστηριότητα σε σχέση με τη φόρμα του στρες που συμπλήρωσαν στην αρχή.
 • Σωματικές και ψυχολογικές/συμπεριφορικές επιδράσεις του στρες. Αναγνώριση των συμπτωμάτων του στρες.
 • Πώς ζημιώνει το στρες την εργασία τόσο σε ατομικό αλλά και σε ομαδικό (ολόκληρη την επιχείρηση) επίπεδο.
 • Πώς αναγνωρίζονται οι εργαζόμενοι με συμπτώματα στρες στην εταιρεία. Case study: Αλλαγή προσωπικότητας
 • Τι μπορούμε να κάνουμε στην πράξη; Ποιες ερωτήσεις πρέπει να απαντήσουμε; Ποιους επηρεάζουμε αρνητικά; Ποια είναι η δίκη μας ομάδα που μεταφέρουμε τους φόβους μας;
 • Δραστηριότητα «Stress on the job».
 • Κυριριότερες πηγές εργασιακού στρες
 • Διαχείριση στρες στην εργασία
 • Χρόνος και στρες
 • Case study
 • Δραστηριότητα: Stress and Time worksheet
 • Αυτοπεποίθηση και θετική σκέψη
 • Άσκηση γνωσιακής αναδόμησης για θετική σκέψη
 • Πώς μας επηρεάζει η αυτοπεποίθηση - Πώς την ενισχύουμε
 • Ασκήσεις mindfulness

Η εισηγήτριά μας
Η εκπαιδεύτρια είναι Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κάτοχος Msc στην Οργανωσιακή Ψυχολογία και Msc στην Κοινωνική Ψυχιατρική-Παιδοψυχιατρική και διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε θέματα διαχείρισης stress. Από το 1999 εργάζεται ως ψυχολόγος εργασίας, ως σύμβουλος πρόσληψης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και ως εκπαιδεύτρια στελεχών και εργαζομένων στον τομέα των επιχειρήσεων.

Στοιχεία Υλοποίησης

Διάρκεια: 6 εκπαιδευτικές ώρες
Χρόνος Διεξαγωγής: 9 Φεβρουαρίου 2018 (10:00 - 15:00) 
Τόπος Υλοποίησης: Αιόλου 72, Αθήνα
Κόστος: 130 ευρώ / άτομο

Παροχές

Σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή
Βεβαίωση παρακολούθησης
Μπλοκάκια και στυλό
Καφές, χυμοί και light lunch
Για τις επιχειρήσεις όλα τα σεμινάρια επιδοτούνται από τον λογαριασμό ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ.

 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος - Κράτηση θέσης

Καλέστε στα τηλέφωνα 210 3310240-1 (9:00 – 17:00) για να σας αποστείλουμε την αίτηση συμμετοχής.

Κατηγορία: 
Κατηγορία σεμιναρίων: 

Μας εμπιστεύτηκαν

Taseis Newsletter

Δείτε τα τελευταία νέα μας

100% spam free.

ISO 9001:2015

Η Taseis Management εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας για τις Εκπαιδευτικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες που παρέχει.

ISO 27001:2013

H Taseis Management έχει εγκαταστήσει και εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών για τις Εκπαιδευτικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες που παρέχει.

ISO 27001:2013 logo

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Taseis Management ΕΠΕ Αιόλου 72, 10559, Αθήνα
tel: 210 3310240 - 241 fax: 210 3310267
e-mail: info[at]taseism.gr

Τρόποι Πληρωμής